• 欢迎访问四川专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以四川省教育考试院https://www.sceea.cn/为准。
  • 登录 | 注册
    关注公众号

    服务时间08:00-24:00

    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    商务/合作洽谈

    微信扫一扫
    四川专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2023年四川专升本英语备考阅读理解练习

    2023年四川专升本英语备考阅读理解练习

    2022-08-01 18:00:52    来源:四川专升本    点击:

      【导读】2023年四川专升本计算机基础和英语是全省统考科目,英语还是主要的分数差距拉大的一门科目,下面四川省专升本考试网为大家带来了2023四川专升本英语备考阅读理解练习给大家做个备考测试!

      点击进入:2023年四川专升本报考指导入口

           点击进入:2023年四川专升本院校专业查询入口

    四川专升本

      2023年四川专升本英语备考阅读理解练习

      According to psychologists(心理学家), an emotion is aroused when a man or animal views something as either bad or good. When a person feels like running away from something that he thinks will hurt him, we call this emotion fear. If the person wants to remove the danger by attacking it, we call the emotion anger. The emotions of joy and love are aroused when we think something can help us. An emotion does not have to be created by something in the outside world. It can be created by a person's thoughts.

      Everyone has emotions. Many psychologists believe that infants are born without emotions. They believe children learn emotions just as they learn to read and write. A growing child not only learns his emotions but learns how to act in certain situations because of an emotion.

      Psychologists think that there are two types of emotions:positive and negative. Positive emotions include love, liking, joy, delight and hope. They are aroused by something that appeals to a person. Negative emotions make a person unhappy or dissatisfied. They include anger, fear, despair, sadness and disgust. In growing up, a person learns to cope with the negative emotions in order to be happy.

      Emotions may be weak or strong. Some strong emotions are so unpleasant that a person will try any means to escape from them. In order to feel happy, the person may choose unusual ways to avoid the emotions. Strong emotions can make it hard to think and to solve problems. They may prevent a person from learning or paying attention to what he is doing. For example, a student taking an examination may be so worried about failing that he cannot think properly.The worry drains valuable mental energy he needs for the examination.

      问题:

      1.We learn from the passage that an emotion is created by something .

      A.one thinks bad or good

      B.one feels in danger

      C.one faces in the outside world

      D.one tries to escape from real life

      【参考答案】A[考点]事实细节题【精析】A 根据第一段第一句“…an emotion is aroused when a man or animal views something as either bad or good.”可知,应选A项。题干中的created是aroused的同义替换。

      2.Which of the following is NOT true?

      A.Children learn emotions as they grow up.

      B.Babies are born with emotions.

      C.Emotions fall into two types in general.

      D.People can cope with the negative emotions in life.

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第二段第二、三句“Many psychologists believe that infants are born without emotions. They believe children learn emotions just as they learn to read and write.”可知,许多心理学家都认为婴儿出生时是没有情感的,他们是在成长的过程中逐渐学会了情感,故A项正确,B项错误。根据第三段第一句可知,C项正确;根据第三段最后一句可知,D项正确。故选B。

      3.The author's purpose of writing this passage is to .

      A.explain why people have emotions

      B.show how people avoid the negative emotions

      C.explain what people should do before emotions

      D.define and classify people's emotions

      【参考答案】D[考点]主旨大意题【精析】D 作者写这篇文章的目的也就是作者通过文章要传达的中心思想。文章的第一段给出了几种情感的定义,第三段又讲述了情感的两种分类。由此可推知,D项(给人们的情感定义并分类)为正确答案。

      4. We can safely conclude that a student may fail in an exam if .

      A.he cannot think properly

      B.he can't pay attention to it

      C.he is not worried

      D.he is not full of energy

      【参考答案】A[考点]推理判断题【精析】A 根据文章的最后两句可推知,因担心而思绪混乱(cannot think properly)可能会让学生考试不及格。故选A。

      5.The word “drains” in the last paragraph probably means .

      A.helps

      B.ties

      C.weakens

      D.strengthens

      【参考答案】C[考点]词语理解题【精析】C 根据文章最后一句并结合上文可知,担忧会消耗我们本可用于考试的宝贵精力。由此可知,drain意为“消耗,耗尽”,而C项weaken(削弱)的意思与之最为接近,故选C。help:帮助,有助于;tie:系,捆绑,约束;strengthen:加强,三者均不符合题意。

      【结尾】以上就是关于“2023年四川专升本英语备考阅读理解练习”的全部内容了,更多关于四川省专升本相关资讯:如四川专升本成绩查询、考试科目、试题题库、相关资讯、报考条件、报考院校、报考专业、政策公告、考试大纲等、敬请关注四川专升本考试网(www.scsyx.com)。

      想获取最新升本资讯,可以关注【四川专升本之家】公众号,考生也可以加入【四川专升本考生交流群】,一起交流上岸,有问题也可【在线咨询】老师为你解疑答惑。

    四川专升本尾部图片
    四川专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.scsyx.com/

    本文地址:http://www.scsyx.com/show-1312-2850-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“四川专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码已过期,请重新刷新

    2022年四川专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    四川专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    四川专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。