• 欢迎访问四川专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以四川省教育考试院https://www.sceea.cn/为准。
  • 登录 | 注册
    关注公众号

    服务时间08:00-24:00

    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    免费领课/找工作

    微信扫一扫
    四川专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2023年四川专升本统考英语阅读理解复习测试

    2023年四川专升本统考英语阅读理解复习测试

    2022-08-09 14:00:28    来源:四川专升本    点击: 考生交流群+加入

      【导读】2023年四川专升本统考英语和计算机基础,英语科目的考试题型包含单选、阅读理解、作文等。相信很多考生对此都比较关心这个问题,下面就一起来看看吧!

      点击进入:2023年四川专升本报考指导入口

          点击进入:2023年四川专升本院校专业查询入口

    四川专升本

      For the most part, rapid economic development has been a favor. But there is a downside to development—health problems such as overweight are all becoming more common, as more people take taxis to work instead of riding their bicycles, and other labour-saving devices become more popular.

      An increasingly fast pace of life makes it difficult for people to spend time playing sports.“I know exercise is good for your health,” a young lady said. “But after a busy work week, the only thing I want to do is watching TV and going to sleep.” That attitude may explain the results of a recent nationwide study, which suggested 15 percent of urban adults in China have heart problems.

      Local researchers found that 31.2 percent of elderly respondents were getting enough exercise, but less than 9 percent of youngsters and the middle-aged got enough physical activity.

      Elderly people understand the importance of protecting their health. The young people, however, are busy working and use this as an excuse to avoid exercise. In fact, physical exercise doesn't require much time, money or a special gymnasium. People can make use of any time and any place at their convenience to take part in sports. Walking quickly, cycling, climbing the stairs and dancing are all helpful methods to improve one's health.

      The benefits of adding a little more activity to your life are priceless. “There is no need to be an athlete(运动员), however,” a local doctor said. People should walk for 30 minutes a day and take part in some other physical activities three to five times a week. He warns, however, that people in poor physical shape should start slowly, and build up over time.

      1.By referring to rapid economic development as “a favor” at the beginning of the passage, the author means that .

      A.it has benefited the general public greatly

      B.it has done harm to people's health nationwide

      C.it is going faster than anyone could have imagined

      D.it has helped to establish a healthy lifestyle of the public

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】文章第一段第二句讲的是经济快速发展产生的问题,故But前的内容应该是经济快速发展的益处,所以选A。另外,根据favor(好事,帮助)的字面意思也可判定答案选A。

      2. Rapid economic development has resulted in all the following EXCEPT .

      A.an increasing number of taxi passengers

      B.the wide use of labour-saving devices

      C.an increasing fast pace of life

      D.people's awareness of the importance of exercise

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】文章第一段最后一句中提到了“…more people take taxis…labour-saving devices become more popular.”,故选项A和B正确。第二段开头又提到了“An increasingly fast pace of life”,故选项C也正确。根据第二段第一句“…makes it difficult for people to spend time playing sports.”可知选项D不正确。

      3.The young people do not have enough exercise because .

      A.they don't have the time for it

      B.they are ignorant of the benefits of exercise

      C.they are too weak to participate in physical activity

      D.they are short of money

      【参考答案】A

      [考点]事实细节题

      【精析】根据第二段“a young lady”的话以及第四段第二句可知,年轻人并非不了解运动的好处,只是因为他们工作太忙没有足够的时间来运动。故选A。

      4. According to the passage, who need regular exercise most?

      A.Only young and middle-aged ladies.

      B.Urban adults with full-time jobs.

      C.Elderly people suffering from high blood pressure.

      D.Local doctors and youngsters.

      【参考答案】B

      [考点]推理判断题

      【精析】根据第二段和第三段可知,15%的都市成年人有心脏方面的问题,且老年人运动得较多,而只有不到9%的年轻人和中年人得到了足够的锻炼,因此都市成年人最需要加强锻炼,尤其是全职工作者。故选B。

      5.What is the main idea of the last paragraph?

      A.Many people are still unable to afford the cost of physical exercise.

      B.Nobody should take part in physical activity in order to be an athlete.

      C.Moderate physical exercise is usually enough for ordinary people.

      D.Old or sick people should only take part in physical exercise of the slowest type.

      【参考答案】C

      [考点]主旨大意题

      【精析】最后一段提到了“稍微多一点的运动对生命来说是无价的,不过没有必要做一名运动员,每天走30分钟的路和一周三到五次的其他运动就足够了”。由此可推知,适量的运动对一般人来说足够了。故选C。

      【结尾】以上就是关于“2023年四川专升本统考英语阅读理解复习测试”的全部内容了,更多关于四川省专升本相关资讯:如四川专升本成绩查询、考试科目、复习备考、相关资讯、报考条件、报考院校、报考专业、政策公告、考试大纲等、敬请关注四川专升本考试网(www.scsyx.com)。

      想获取最新升本资讯,可以关注【四川专升本之家】公众号,考生也可以加入【四川专升本考生交流群】,一起交流上岸,有问题也可【在线咨询】老师为你解疑答惑。

    四川专升本尾部图片
    四川专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.scsyx.com/

    本文地址:http://www.scsyx.com/show-1312-2909-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“四川专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码已过期,请重新刷新

    2022年四川专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    四川专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    四川专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。